dimecres, 20 de febrer del 2013

Volen buscar petroli davant la Costa Brava

Lamentablement, darrerament totes les entrades són per denunciar barbaritats a les nostres terres. Setmana rere setmana, sembla que no se'ls acabi l'imaginació a l'hora de pensar agressions sobre aquesta terra prou malmessa.

No contents amb destrossar el territori a base d'urbanitzacions, carreteres, POUMS irregulars i abocadors injustificats, ara és el torn de malmetre el nostre mar.

En aquest cas, es pretén buscar petroli davant de la costa catalana, amb un abast que va des de l'Alt Empordà fins les Costes del Garraf aproximadament (11.500 kilòmetres quadrats!!) per part de l'empresa Capricorn Spain Limited.


És absurd que s'autoritzin prospeccions en una zona tan turística però sobretot tan rica en biodiversitat, en ple pas de mamífers marins com els rocuals o els dofins, que veurien greument alterada la seva ecología pels sons que s'emetrien. També se'n ressentirien la resta d'éssers vius com peixos, invertebrats, rèptils (tortugues), aus,fanerògames marines (posidonia oceànica),...no en va aquesta zona està proposada per formar part de la Xarxa Natura 2000 pel seu alt valor ecològic i es troba al costat d'una zona marina que queda protegida pel projecte LIFE+INDEMARES.

Una de les tres balenes que Projecte Ninam va detectar al setembre davant la costa del Cap de Creus
Foto: EL PUNT AVUI.


Tanmateix, la pesca, el turisme i les activitats de lleure com el submarinisme també es veurien perjudicades, si és que només traduit a diners ho volen entendre els responsables de donar llicències.

Totes les entitats amb inquietuts naturalistes, com Ocenana, Projecte Ninam, Associació Naturalistes de Girona, IAEDEN i Salvem el Crit-Aritjol (entre d'altres ) ens hi oposem del tot, i demanem la col·laboració de tothom per intentar evitar aquest atemptat ambiental.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright© Laura Guerrero Folch