dimecres, 22 d’abril del 2015

l'amenaça de Gallecs

el cap de setmana del 18 d'abril hi ha hagut mobilitzacions ciutadanes per protegir l'espai natural de Gallecs, al Vallès. Vilaweb se n'ha fet ressò:

El Vallès es mobilitza per la preservació de Gallecs




Gallecs és un oasi rural enmig de la trama urbana del Vallès. Aquest mosaic agroforestal i de biodiversitat entre els municipis de Parets, Mollet, Santa Perpètua, Palau, Lliçà i Montcada li atorga un gran valor, defensat des de fa quaranta anys per plataformes ciutadanes contra la pressió urbanitzadora. Tot i els passos cap a la protecció de Gallecs, les amenaces contra aquest espai natural no s'han acabat d'esvair mai. Això denuncia la plataforma Salvem Gallecs, al darrere d'una manifestació avui contra la possible construcció d'un centre logístic a la zona de Can Banús.
La manifestació d’avui comença a les nou del matí de cinc indrets per a confluir a Can Banús. En concret, les cinc columnes multicolors surten de les places de la vila de Santa Perpètua de Mogoda, Mollet (ajuntament nou), Parets, Lliçà de Vall i Palau Solità i Plegamans. Vol emular la gran mobilització del 1978 que va impulsar el moviment de defensa d’ aquest espai rural del Vallès.
Si Gallecs continua essent el pulmó de la plana vallesana, diu la plataforma, ‘és gràcies a més de quaranta anys de lluita en favor de la preservació, iniciada per la Comissió per la Defensa de Gallecs, que va aconseguir aplegar més de vuit mil persones el 1978 amb una manifestació històrica per la defensa del territori i que va aturar la construcció d’una gran ciutat’. La lluita ha continuat des d’aleshores per la Taula Pro-Referèndum Salvem Gallecs, la Taula Zero i més col·lectius, fins a l’actual Plataforma de Defensa de Gallecs. I és que les amenaces contra l’espai no es van acabar ni amb la retirada del projecte de ciutat, ni amb la inclusió al Pla d’Espais d’Interès Natural d’una part de les hectàrees restants sense urbanitzar el 2010, com ho demostra la possible venda que denuncia Salvem Gallecs d’un solar de l’espai rural per part de l’Institut Català del Sòl a una empresa privada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright© Laura Guerrero Folch